Nutrifit

När Franzie och jag satt och tittade på soluppgången den 27 jan så berättade hon om en 6-veckors kurs som hon skulle göra och det lät väldigt intressant. Kursen hade precis börjat så jag mejlade och frågade om det fortfarande fanns möjlighet för mig att hoppa in, och det gjorde det! Egentligen kostar kursen runt 1000 USD, men vår försäkring via jobbet täcker nästan hela kostnaden.

I kursen ingår 6 lektioner om blodsocker, antioxidanter, stress och sömn, matsmältning och ekologiska varor. Vi får meal plans att följa (om vi vill) och lär oss hur man ska äta (ex tallriksmodellen, tider på dygnet etc) för att hålla blodsockret stabilt, hur det vi äter påverkar kroppen och hur man läser av etiketter på varor. Vi får även 6 gånger göra Biometrics, vilket är en fancy våg som mäter ALLT, fett, muskler, hur hydrerad man är etc.

Första 2 veckorna var inte roliga. Jag försökte följa vår mealplan men i och med att jag är så kräsen så var det SÅ svårt. Jag blev inte mätt, det smakade inte gott. Sen försökte jag köpa massa som jag vanligtvis inte brukar, bönor, tomatsås, quinoa, mandelsmör, massvis med frukt och grönt. Det gjorde såklart också att min kostnad för mat ökade något ofantligt och i mitten på februari hade jag 40 usd kvar på min budget för hela månaden, vilket är ingenting när man bor på Bermuda.

Men sen gick jag på min nästa biometrics och hade även min 1 on 1. Hon som håller i kursen hjälpte mig något ofantligt. Innan jag började med Nutrifit så hade jag storhandlat, men den maten passade inte in med den här kursen (typ nuggets, panerade kycklingburgare, vitt bröd, vitt ris, vanlig pasta etc). Hon sa att jag kan äta mina nuggets, så länge jag gör det enligt tallriksmodellen. 1/4 protein, 1/4 kolhydrater och 1/2 grönsaker. Det gjorde det hela så mycket enklare. Nu kunde jag ändå använda min köpta mat och det jag hade tagit med från Sverige.

Idag gjorde jag min sista biometric, i måndags hade vi sista lektionen. Vilket innebär att – JAG KLARADE DET!!! 6 veckor av att äta nyttigt, träna massa, matplanering och mathandling. Så jädra stolt över mig själv. Jag har till och med lärt mig äta saker jag aldrig trodde jag skulle göra. Nu äter jag med glädje avokado, dadlar med mandelsmör, quinoa med bönor och tomatsås, köper massvis med frukt och grönt. Något jag verkligen inte gjorde innan. Men nu när kursen är över så kommer jag fortsätta på mitt vis.

Jag har lärt mig otroligt mycket ifrån den här kursen, och även om jag kanske inte kommer följa den till 100% så kommer jag ändå att äta bättre än jag gjorde innan. Jag kommer försöka följa tallriksmodellen, äta mina större måltider med snack i mellan, och till och med äta frukost ibland (jag fastar oftast annars). Jag har sparat ner massa nyttiga recept, både för lunch/ middagar men också efterrätter.

Vecka 2 ångrade jag att jag gjorde det här, men envis som jag är så fortsatte jag.

Nu efter vecka 6 är jag otroligt glad att jag gjorde det!

Kycklingsallad
One pot mexican quinoa (fast här med brunt ris)
I jakt på nyttig mat i olika affärer hittade jag svenskt pärlsocker, lagom dyrt haha
Exempel på vad mat kostar
Lade upp bilder på allt jag åt, ibland fick Draco vara med

Frukt och grönt påfyllt!
Letade reda på nyttiga recept, här är en frukostkaka med blåbär!
Kikärtskakor
Chokladpudding gjord på banan och avokado med hemgjord granola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.